31 mar, 2022

God økonomi i at investere

Med stigende brændstofpriser kan brændstoføkonomien pludselig blive en vigtig parameter i jeres daglige driftsomkostninger. Selvom de månedlige serviceomkostninger lige pt. er lave, kan det pludselig vende, da alt materiel har en begrænset levetid. Strækker man levetiden for langt, kan det resultere i store reparationer på chassiset, fra beslutningen er taget om nyt materiel, til det kan leveres.

Vi har flere gange hørt om reparationer på 100.000 -200.000 DKK i løbet af de sidste 12 måneder af chassisets levetid.

Anskaffelse af mere økonomiske chassiser til sættevogne eller tankopbygninger kan hurtigt tjene sig ind, da flere chassisleverandører nu laver mere økonomiske motorer. Der skal ikke regnes meget på, hvilken betydning 2-3 km længere på literen har for din transportvirksomheds driftsomkostninger på et eller seks år.

Så selvom materiellet ruller i dagligdagen, kan der være god økonomi i at investere i en ny tankopbygning eller en overflytning, hvis alderen på tanken er under ca. 12 år. Selvom priser på produktion af nye enheder stiger i øjeblikket pga. priserne på gas, varme og elektricitet samt prisstigninger på materialer fra vores underleverandører, så har produkterne stadig så lang en levetid, at investeringen hurtigt kan tjene sig ind. Husk på at når I ser på vognparken, så er levetiden på jeres materiel oftest mellem 12-20 år.

Selvom leveringshorisonten øges, sidder vi klar til at rådgive om nye tankopbygninger eller overflytninger med de seneste funktioner.