16 aug, 2024

Ny Expandable trailer för liveträning levererat

HMK Bilcon A/S har levererat en av två nya Expandable trailrar till Svenska Armén. Trailern är byggd på ett kraftigt stålchassi med karossen av glasfiberförstärkta polyesterpaneler. Dessa högisolerande paneler bildar både inre och yttre beklädnad, konstruerade enligt sandwichprincipen för att säkerställa stor styrka och isolering.

Med 63 m² utrymme erbjuder vagnen gott om plats och den är ljus och bekväm med en modern inredning. Alla ytor är lätta att rengöra och kräver minimalt underhåll.

Trailern är utrustad med två stora arbetsytor, kök, serverrum och toalett. Den inkluderar alla nödvändiga installationer som full klimatkontroll i varje rum, golvvärme, automatisk nivåreglering av stödben, en generator och ett datanätverk. Dessutom har två stora antennmaster på vardera 550 kg monterats, vilket ställer stora krav på släpvagnens konstruktion.

Det finns gott om förvaringsutrymme i fasta skåp inne i släpvagnen och arbetsstationer är inredda med bord och stolar. Ljudisolering mellan rummen har också prioriterats för att säkerställa en god inomhusarbetsmiljö.

Designen av trailern gjordes i nära samarbete med Svenska Armén för att skapa en mer användarvänlig trailer för liveträning av personal. Trailern är en fullt fungerande enhet, redo att användas. Den är enkel att ställa in och det tar bara 30 minuter för en utbildad person att bygga ut vagnen.

Våra Expandable trailrar är tillverkade av komponenter av högsta kvalitet och erbjuder en lång livslängd på över 25 år. En Expandable trailer kan användas som ledningscentral, mobilt sjukhus, mobilt kontor eller för att rekrytera nya medarbetare.